Gårdar och platser i Barva socken

NamnBeskrivning
Barksäter Gård.
Barksäters äng Senare kallat .
Blixtorp Gård i byn Bondökna.
Bondökna Gård.
Bondökna soldattorp Torp under Bondökna.
Damsås Gård.
Ekelund Gård.
Grindstugan Torp under Prostökna.
Harsätter Gård.
Holmen Torp under Barksäter.
Kyng Gård.
Källstugan Backstuga under Bondökna.
Källtorp Gård.
Lilla Grindhammar Torp under Stora Grindhammar.
Lindholm Herrgård.
Norrökna Gård.
Nytorp Torp.
Närökna Senare kallat Norrökna.
Prostökna Herrgård.
Skäggesta By.
Skäggesta gård Gård.
Stora Grindhammar Gård.
Säby Gård.
Söderby By.
Tegeltorp Torp under Lindholm.
Åstorp Gård.

Karta

Släkt i Barva socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Barva socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Barva socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning